Fotografieweek ‘ontdek de schoonheid’ van oude erfenissen.

Wie zijn wij?

Jan en Liesbeth Kiefte
Eigenaren van B&B Nás Dům te Bernartice. Een klein dorpje in de regio Noord Bohemen, gelegen nabij Zacler en Trutnov. Zij bieden een fijne plek om te verblijven en het is een rustige en mooie uitvalsbasis om de regio te ontdekken.
Jan liefhebber van natuurfotografie, vogels en wildlife. Rondom Nás Dům volop te vinden. 

Peter en Miranda Schrier
Hobbyfotografen met een voorkeur voor oude verlaten panden, cultureel /industrieel erfgoed en natuur. Wij fotograferen om te ervaren, te ontspannen en te ontdekken met een vleugje spanning. Maar ook om onze camera´s te ontdekken en te spelen met de mogelijkheden die de camera ons biedt.

 

Tsjechie is een land om te ontdekken. In de omgeving van Bernartice vind je nog volop sporen van een indrukwekkend arbeidsverleden, nalatenschappen van oorlogen, oude roubenka’s, gerenoveerde kastelen maar ook statige gebouwen en fabrieken die aan de natuur zijn overgedragen of al jaren wachten op een nieuwe eigenaar. Dit alles te vinden in een prachtig glooiend landschap aan de voet van het reuzengebergte.
Voldoende en veelzijdige onderwerpen om er met je camera op uit te gaan en de schoonheid van deze oude erfenissen te ontdekken. 

 

Wat kun je verwachten? 

 • Een volledig verzorgde fotografie-vakantie week met elke dag een foto excursie naar o.a.;
  • Verlaten bedrijfspanden
  • Unieke toegang tot lege panden die in het bezit zijn van de Gemeente Žacléř die normaliter niet voor publiek toegankelijk zijn.
  • Een indrukkwekkende kolenmijn
  • Prachtige abdij en het oudste houten kerkje van Noord Bohemen
  • Bijzonder kasteel, deels prachtig gerenoveerd met ondergronds gangenstelsel
  • De opmerkelijke rotsformaties van Adršpach
  • Expositie van de mooiste foto’s in het museum van Žacléř


 • Alle entreegelden zijn inclusief
 • Vervoer van en naar de diverse locaties
 • Voor de liefhebber, dagelijks fotobespreking
 • Dagelijks A3 print van je mooiste foto van de dagBlauwe Kamer
 • Mogelijkheid om foto’s te bewerken (Lightroom/ Photoshop)
 • Een fijne plek om te verblijven voor 7 nachten o.b.v. volpension.

Nás Dům beschikt over twee vierpersoonskamers, één twee persoonskamer en een zespersoons kamer. Allemaal voorzien van eigen badkamer.

 • Op aanvraag vervoer van en naar het vliegveld in Praag

Wat kost het?

Deze volledig verzorgde foto excursieweek op basis van volpension kunnen wij u aanbieden voor
€ 850,00 per persoon bij een bezetting van minimaal 2 personen per kamer.
Wij vragen een aanbetaling van €200 per persoon bij reservering en betaling van het resterende bedrag uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de fotografieweek.


Wat is hierbij niet inbegrepen?

 –      vlucht naar Praag en of vervoer naar Bernartice en retour
–      eten en drinken buiten ontbijt/lunch en diner om.
–      persoonlijke uitgaven

Waar moet/ kun je rekening mee houden? 

–      Er zullen panden en objecten zijn waarbij een betredingsrisico bestaat vanwege de staat waarin het object verkeerd. Denk aan puin, glasscherven, schroeven en spijkers, afval, slechte plafonds en vloeren. Hoewel we risico’s zoveel mogelijk trachten te beperken zijn dergelijke gevaarlijke risico’s niet uit te sluiten. Betreden van de panden / objecten is volledig voor eigen risico waarvoor wij u vragen een disclaimer te ondertekenen.

–      Wij raden u aan goed en beschermend schoeisel mee te nemen en kleding dat tegen een stootje kan, nat en vuil mag worden. Naar eigen inzicht hoofdbescherming, een zakmes en een zaklamp of hoofdlampje voor de donkere ruimtes

–      En als we het over donkere ruimtes hebben, een statief is een dankbaar en onmisbaar hulpmiddel. Neem die dus mee al je er één bezit.

–      Zorg dat u goed verzekerd bent.

–      In Tsjechië betaal je met de Tsjechische kroon. Je kunt (bijna) overal pinnen en er zijn pinautomaten aanwezig in Žacléř en Trutnov.

–      We kunnen zorg dragen voor een transfer van het vliegveld Praag naar Bernartice. Echter is het daarbij wenselijk dat iedereen die hier gebruik van willen maken in het zelfde dagdeel arriveren en vertrekken. Dit betekent voor de dag van aankomst in de ochtenduren en de dag van vertrek in de middaguren.

–      B&B Nás Dům beschikt over één tweepersoonskamer, twee vierpersoonskamer en één zespersoonskamer. Allen voorzien van een eigen badkamer. Door de beperkt hoeveel kamers verhuren we de kamers alleen bij een bezetting van minimaal twee personen.

–      Uw ontbijt, lunch en diner zal volledig worden verzorgd. We zullen uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met speciale dieetwensen voor zover dat mogelijk is. Het is namelijk niet altijd eenvoudig dezelfde of een uitgebreide variatie alternatieve producten in Tsjechië te vinden. Goed onderling overleg is hierbij vanzelfsprekend.